Woon-Zorgcentrum. Het bieden van mogelijkheden aan ouderen om de zelfstandigheid efficiënt en effectief te ondersteunen. Intramuraal en extramuraal.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Horeca
Beschikbaarheid
In overleg
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Mensen ontmoeten
Opleiding
Basis/voortgezetonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Wijken
Dordrecht - Staart

Aanbod van Woon- Zorgcentrum De Merwelanden

Staart

In woon/zorgcentrum De Merwelanden worden veel activiteiten georganiseerd, maar niet alle bewoners kunnen daar zelfstandig aan deelnemen. Voor de Beweeggroep op maandag en woensdag morgen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die kan helpen met de groep te begeleiden. Onder leiding van een Beweegcoach worden cliënten op een spontane manier met hulpmiddelen gestimuleerd om te bewegen. Cliënten worden in overleg opgehaald en/of thuisgebracht.

Meer informatie

Hulp bij de dagbesteding Vrijwillige inzet

Staart

De Merwelanden heeft enkele Dagbestedingsgroepen voor (licht) dementerende ouderen. Zij komen een of meerdere dagdelen per week naar de groep. De activiteiten die de begeleiders aanbieden worden afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de cliënten. Dit zijn zowel activiteiten in de eigen huiskamer als groepsactiviteiten in de overige ruimtes in De Merwelanden, zoals zingen in de brasserie, gym in de theaterzaal,  crea in de activiteitenruimte of bijvoorbeeld het bijwonen van een muzikaal optreden in de theaterzaal.

Meer informatie

Staart

In woon - en zorgcentrum De Merwelanden wonen veel ouderen en worden veel activiteiten georganiseerd. Toch komt het voor dat een Cliënt daar niet zelfstandig heen kan of er geen interesse voor heeft. Daarom zoeken wij een maatje voor een Client die 1 x per week afleiding kan krijgen van een vrijwilliger die hem/ haar kan bezoeken. Een praatje of wandeling kan soms al veel betekenen voor ouderen. Kan jij / u zich inleven en wil een luisterend oor zijn ? Neem dan contact op via deze site of E-mailadres hieronder

Meer informatie

Medewerker voor de winkel Vrijwillige inzet

Staart

In woon- zorgcentrum de Merwelanden is een winkeltje waar bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen kopen. Deze winkel wordt van maandag tot en met vrijdag gerund door vrijwilligers. De vrijwilliger zorgt dat de schappen worden gevuld, bestellingen worden gedaan en rekent de boodschappen af met de klanten.

Meer informatie

Staart

De Merwelanden is een woon/zorgcentrum. We hebben een aantal afdelingen kleinschalig wonen (KSW) voor dementerenden en een verpleegafdeling (VPA) voor somatische cliënten. Op drukke momenten, zoals bij het ontbijt, bij de lunch of tijdens het koffierondje, kunnen de medewerkers heel goed hulp gebruiken van vrijwilligers. Wij vragen iemand die minimaal 1 dagdeel in de week beschikbaar is om op één van de afdelingen te komen helpen.

Meer informatie

Staart

In ons woon/zergcentrum De Merwelanden worden veel activiteiten georganiseerd, maar niet alle bewoners willen of kunnen daar aan deelnemen. Helaas zijn sommige bewoners regelmatig eenzaam en zitten ze verlegen om een praatje. Wij zoeken voor deze bewoners vrijwilligers. Als maatje ga je regelmatig (bijvoorbeeld 1 x in de week) bij een bewoner langs, misschien doe je af en toe boodschappen voor deze bewoner, of je maakt een wandelingetje, doet een spelletje, of drinkt gezellig een kopje koffie bijvoorbeeld.

Meer informatie