Woon- Zorgcentrum De Merwelanden

Dordrecht

Woon-Zorgcentrum. Het bieden van mogelijkheden aan ouderen om de zelfstandigheid efficiënt en effectief te ondersteunen. Intramuraal en extramuraal.


Aanbod van Woon- Zorgcentrum De Merwelanden

Staart

De Merwelanden is een woon/zorgcentrum. We hebben een aantal afdelingen kleinschalig wonen (KSW) voor dementerenden en een verpleegafdeling (VPA) voor somatische cliënten. Op drukke momenten, zoals bij het ontbijt, bij de lunch of tijdens het koffierondje, kunnen de medewerkers heel goed hulp gebruiken van vrijwilligers. Wij vragen iemand die minimaal 1 dagdeel in de week beschikbaar is om op één van de afdelingen te komen helpen.

Meer informatie

Staart

De Merwelanden heeft enkele Dagbestedingsgroepen voor (licht) dementerende ouderen. Zij komen een of meerdere dagdelen per week naar de groep. Elke donderdagochtend is er een creatieve activiteit voor deze groep. We zoeken een geduldig persoon met creatieve ideeën, die samen met de andere vrijwilligers werkstukjes bedenkt en uitvoert.

Meer informatie

Hulp bij de dagbesteding Vrijwillige inzet

Staart

De Merwelanden heeft enkele Dagbestedingsgroepen voor (licht) dementerende ouderen. Zij komen een of meerdere dagdelen per week naar de groep. De activiteiten die de begeleiders aanbieden worden afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de cliënten. Dit zijn zowel activiteiten in de eigen huiskamer als groepsactiviteiten in de overige ruimtes in de Merwelanden, zoals zingen in de brasserie, gym in de theaterzaal,  crea in de activiteitenruimte of bijvoorbeeld het bijwonen van een muzikaal optreden in de theaterzaal.

Meer informatie

Staart

In ons woon/zergcentrum De Merwelanden worden veel activiteiten georganiseerd, maar niet alle bewoners willen of kunnen daar aan deelnemen. Helaas zijn sommige bewoners regelmatig eenzaam en zitten ze verlegen om een praatje. Wij zoeken voor deze bewoners vrijwilligers. Als maatje ga je regelmatig (bijvoorbeeld 1 x in de week) bij een bewoner langs, misschien doe je af en toe boodschappen voor deze bewoner, of je maakt een wandelingetje, doet een spelletje, of drinkt gezellig een kopje koffie bijvoorbeeld.

Meer informatie