Maatschappelijke begeleiding en bescherming van asielzoekers en vluchtelingen, belangenbehartiging bij hun toelating, opvang, participatie en integratie.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Educatie
Gidsen
Juridische werkzaamheden
Klussen (doe-het-zelf)
Organiseren
Techniek/onderhoud
Beschikbaarheid
In overleg
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Projectmatig
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Werken aan een fijne buurt
Opleiding
Hoger onderwijs
Middelbaar beroepsonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Politiek
Wijken
Alblasserdam - Alblasserdam
Dordrecht - alle wijken
Hardinxveld-Giessendam - Hardinxveld-Giessendam
Hendrik Ido Ambacht - Hendrik Ido Ambacht
Papendrecht - Papendrecht
Zwijndrecht - alle wijken

Aanbod van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

Meerdere wijken

Op een kantoor van VluchtelingenWerk is het een komen en gaan van cliënten en collega's. Op sommige momenten staat de telefoon roodgloeiend. Kom jij het team versterken in de vrijwilligersfunctie van telefonist / receptionist? Tijdsinvestering: minimaal vier dagdelen per week. Wat wij van jouw vragen: Je beheerst de Engelse taal. Je bent stressbestendig en beschikt over empathisch vermogen. Je kunt met een computer werken. Je werkt precies en systematisch, zowel zelfstandig als in teamverband.

Meer informatie

Meerdere wijken

Als een vluchteling in Nederland mag blijven, verhuist hij of zij op den duur naar een stad of een dorp. Wie vangt je op en helpt je de eerste zaken in het complexe Nederland te regelen? In de vrijwilligersfunctie van begeleider huisvesting help jij een vluchteling vóór en tijdens de vestiging in jullie gemeente. Tijdsinvestering: in overleg. Wat ga je doen? - Je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij zich vestigen in een gemeente en een woning krijgen toegewezen. - Je begeleidt bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties. - Je biedt praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefonie. - Je maakt je cliënt wegwijs in de buurt en je begeleidt bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren. - Je administreert gegevens in het cliëntregistratiesysteem en je overlegt met je teamleider. - Je maakt door jouw inzet het verschil voor een ander Per locatie kan de invulling van de functie verschillen. Wat vragen we van jou? - Je hebt minimaal mbo-niveau en je kunt met een computer werken; - Je bent praktisch ingesteld, geduldig en beschikt over empathisch vermogen. Je bent in staat te stimuleren en motiveren. - In dit vrijwilligerswerk is het handig om een vreemde taal te beheersen en over een auto te beschikken. - Je bent bereid trainingen te volgen.

Meer informatie

Maak nieuwkomers wegwijs Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland, terwijl ze nog amper de taal spreken. Als Maatschappelijk Begeleider zorg jij dat vluchtelingen snel zelfredzaam worden. Het werk als een vrijwilliger bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen! Tijdsinvestering is in overleg en per locatie kan de invulling van de functie verschillen. Wat ga je doen? Het begeleiden, ondersteunen en coachen van vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces. - Je maakt een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geeft voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving; - Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg. - Je begeleidt vluchtelingen bij externe contacten met diverse instanties en ondersteunt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Wat wij van jou vragen? - Je hebt minimaal mbo-niveau en je kunt met een computer werken; - Je bent betrokken én nuchter en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt; - Je beschikt over analytisch en empathisch vermogen en je bent in staat te stimuleren en motiveren; - Je bent bereid trainingen te volgen. Met jouw inzet maak je het verschil voor een ander!

Meer informatie