MEE Plus ondersteunt de kwetsbare burger en hun netwerken op alle levensgebieden en in alle levensfases.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Iets met muziek
Iets met sport
Beschikbaarheid
In overleg
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Opleiding
-
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Wijken
Dordrecht - alle wijken
Hendrik Ido Ambacht - Hendrik Ido Ambacht
Papendrecht - Papendrecht
Zwijndrecht - alle wijken

Aanbod van MEE Plus

Meerdere wijken

Vind jij het leuk om naamsbekendheid te creëren en ons helpen zichtbaarder te worden? Ben jij die kei op het gebied van social media die wij zoeken? Maak jij wervende teksten met leuke foto’s? Beheers je de Nederlandse taal uitstekend? Buurtbemiddeling MEEPlus is op zoek naar iemand die het leuk vindt om een beknopt social media plan te schrijven en relevante informatie kan posten. Het is op vrijwillige basis dus jij beslist wanneer je deze werkzaamheden doet. Mocht je (nog) niet de ervaring hebben maar wel een opleiding op het gebied van communicatie; dan ben je ook van harte welkom! Werktijden in overleg. Werkzaamheden: • Schrijven social media plan geschikt voor Buurtbemiddeling • Onderhouden social media • Posten van relevante zaken • Eventueel een nieuwsbrief en flyers maken

Meer informatie

Buurtbemiddelaar Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Altijd al willen leren: • Nog beter naar mensen te luisteren? • De juiste vragen te stellen? • Objectief te blijven? • Een gesprek te leiden • Nieuwe contacten te leggen? • Bemiddelen bij dreigende conflicten? Buurtbemiddeling is erop gericht om buren die in conflict zijn of dreigen te komen, met elkaar in gesprek te brengen. Buurtbemiddelaars zoeken eerst contact met beide buren en begeleiden daarna het bemiddelingsgesprek.

Meer informatie

Wandelvrijwilliger Vrijwillige inzet

Sterrenburg

Meneer (60+ ziektebeeld:CVA ) is op zoek naar een vrijwilliger die met hem kan wandelen op de dinsdagmiddag, in de buurt. Wandeling van ca. half uur tot een uur. Het liefst 1x per week. Meneer maakt gebruik van een rollator.

Meer informatie

Bezoekvrijwilliger Vrijwillige inzet

Onbekende wijk

Sterrenburg: rustige oudere meneer (85+ zorgt voor zijn vrouw en zoekt een vrijwilliger (man) die af en toe langs komt voor een praatje of samen wat rond te lopen in de tuin. Meneer is weinig mobiel en zijn sociale contacten zijn weggevallen. Meneer zoekt een mannelijke vrijwilliger waar hij mee kan praten over het werk e.d.

Meer informatie

Onbekende wijk

Jonge vrolijke mevrouw van 30 jaar met een lichte verstandelijke beperking, is op zoek naar een maatje om gezellige dingen mee te ondernemen. Winkelen, film kijken, ergens wat drinken of fietsen.

Meer informatie