Het Parkhuis is een veelzijdige zorgorganisatie voor langdurige zorg waar kwaliteit van leven voorop staat. Het Parkhuis biedt langdurige zorg aan 325 intramurale en ruim 250 extramurale cliënten in de regio Dordrecht. Daarnaast ontwikkelt het Parkhuis zich tot hét expertisecentrum voor dementie, Korsakov en gerontopsychiatrie in Dordrecht en omgeving.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Horeca
Iets met taal of cultuur
Organiseren
Werken in het groen
Beschikbaarheid
Avond
Dinsdag
Donderdag
Maandag
Middag
Ochtend
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
Lichamelijk beperkt
Psychische of verslavings problematiek
Senioren
Duur werkzaamheden
Projectmatig
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Opleiding
-
Rijbewijs
-
Sector
Verzorging
Wijken
-

Aanbod van Parkhuis

Meerdere wijken

In de ontmoetingscentra van het Parkhuis zijn vrijwilligers actief om mensen met beginnende dementie een gezellige dagbesteding te bieden. Samen met activiteitenbegeleiders bedenken ze leuke activiteiten en voeren ze uit met de cliënten. Wandelen, koken of bakken, knutselen of uitstapjes: als het maar gezellig is. Ben jij ondernemend, creatief en enthousiast: dan zijn we naar jou op zoek!

Meer informatie

Muzikale vrijwilliger Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Muziek is een belangrijk onderdeel van de dagbeleving in het Parkhuis. We zijn op zoek naar vrijwilligers die, alleen of met anderen, muziek kunnen maken voor onze bewoners. Piano, dwarsfluit, accordeon, gitaar of viool: alle instrumenten zijn welkom.

Meer informatie

Kerkvrijwilliger Vrijwillige inzet

Dubbeldam

Eens in de twee weken op zondagmorgen zorgen de kerkvrijwilligers ervoor dat de bewoners van het Parkhuis de kerkdienst kunnen vieren. Ze begeleiden hen naar de (inpandige) kerkdienst en helpen tijdens de dienst met de liturgie.

Meer informatie

Chauffeur personenbus Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Cliënten vanuit hun thuissituatie of een van de woonlocaties veilig vervoeren naar een dagbestedingslocatie met een personenbus.

Meer informatie

Dubbeldam

We zoeken een gezellige vrijwilliger die ons wil helpen om bewoners, die veelal in een rolstoel zitten, van de afdelingen van het Parkhuis naar de (inpandige) beautysalon te brengen voor een schoonheidsbehandeling.

Meer informatie