Verpleeghuis voor somatische zieken.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Horeca
Iets met muziek
Techniek/onderhoud
Transport en logistiek
Werken in het groen
Beschikbaarheid
Avond
Dinsdag
Donderdag
In overleg
Maandag
Middag
Ochtend
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Projectmatig
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Werken aan een fijne buurt
Opleiding
Basis/voortgezetonderwijs
Hoger onderwijs
Middelbaar beroepsonderwijs
Praktijkonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Verzorging
Wonen
Wijken
Dordrecht - Crabbehof en Zuidhoven
Dordrecht - Dubbeldam

Aanbod van Protestantse Zorggroep Crabbehoff

Meerdere wijken

Hoe gewoon is het, om te gaan kijken bij een zwemles van je (klein)kinderen. Voor sommige mensen is het niet gewoon en kost het wat meer moeite om dit te doen. Een bewoner van verpleeghuis Crabbehoff zou dolgraag één keer per maand gaan kijken bij de zwemles van zijn dochter. Omdat deze bewoner zich niet prettig voelt bij veel prikkels (zoals in een druk zwembad), is het fijn als een vrijwilliger met hem meegaat. Het zwembad staat in Sliedrecht, het bezoek vindt op een maandagmiddag plaats. Voor taxivervoer wordt gezorgd. Misschien is het mogelijk om een pool van mensen samen te stellen? We horen het graag als u hierbij wilt helpen.

Meer informatie

Bingo! Vrijwillige inzet

Crabbehof en Zuidhoven

Bingo staat voor lol en gezelligheid. Elke derde woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur wordt door een grote groep (wijk)bewoners met veel plezier bingo gespeeld. En … er zijn leuke cadeaus te winnen. Uiteraard zorgen we voor koffie en thee. Want gezelligheid staat voorop. Bewoners van verschillende afdelingen en uit de wijk Crabbehof doen mee. • U helpt met het klaarzetten van de tafels. • U haalt bewoners op en brengt hen naar de zaal waar bingo gespeeld wordt. • U helpt bewoners met het aankruisen op de bingokaart. • U schenkt koffie en thee en maakt een praatje met bewoners. • Na de bingo brengt u de bewoners weer terug naar hun kamer.

Meer informatie

Sjoelen! Vrijwillige inzet

Crabbehof en Zuidhoven

Elke vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur wordt door een groep van zo’n 30 bewoners vol overgave gesjoeld. Dat doen we met verschillende sjoelbakken. Uiteraard zorgen we voor koffie en thee. Want gezelligheid staat voorop. Bewoners van verschillende afdelingen doen mee. Of het nu wonen met zorg is of kleinschalig wonen. Iedereen is welkom! Wat gaat u doen? • U zet de sjoelbakken klaar. • U haalt de bewoners op van hun kamer en brengt ze naar de activiteitenruimte. • U zorgt ervoor dat er niet stiekem vals wordt gespeeld … ;-) • U zorgt voor de puntentelling.

Meer informatie

Dubbeldam

Iedere dag een warme maaltijd thuisbezorgd. Een mooie service die wij graag bieden aan onze bewoners en huurders van woon-zorgcentrum Dubbelmonde. Want niet iedere bewoner/huurder kan dagelijks zijn/haar warme maaltijd bereiden. Dan is het fijn als zij dit thuisbezorgd krijgen. Een verse maaltijd, bereid in ons restaurant. Wij zoeken vrijwilligers die dit samen met een medewerker van restaurant De Koningshoff willen doen. Extra leuk: in de ‘dorpse’, groene omgeving van Dubbelmonde wordt u al snel een vertrouwd gezicht voor de bewoners/huurders. Want uw hulp wordt erg gewaardeerd! Wat gaat u doen? Tussen 17.00 en 19.00 uur bezorgt u de maaltijden aan huis bij de bewoners en huurders van woon-zorgcentrum Dubbelmonde. U start om 16.30 uur en bent rond 19.30 uur klaar.  

Meer informatie

Crabbehof en Zuidhoven

Voor de afdeling psychogeriatrie/kleinschalige dementiezorg zoeken wij van 16.00-18.00 uur vrijwilligers die ondersteuning bieden bij de broodmaaltijd. U ondersteunt de voedingsassistent en weet samen een huiselijke sfeer te creëren. Met aandacht en zorg voor onze bewoners. * Samen met de gastvrouw verzorgt u tussen 16.00 en 18.00 uur de broodmaaltijd. * U dekt de tafel en ruimt weer af. * U zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel. * U helpt bewoners waar nodig.

Meer informatie

Onbekende wijk

Voor de afdeling Somatiek zoeken we een vrijwilliger die de gastvrouw/-heer ondersteunt in een van de huiskamers. Voorop staan aandacht voor bewoners, het creëren van een huiselijke sfeer en het ondernemen van kleine activiteiten. Daarnaast ondersteunt u de voedingsassistent tijdens de maaltijd. Wat gaat u doen? Samen met de gastvrouw verzorgt u de maaltijd in de gemeenschappelijke huiskamer. U ondersteunt bij activiteiten, zoals een spel, wandelen, enzovoorts. U weet een huiselijke en gezellige sfeer te creëren. Het werk is voor 3 tot 6 uur per week, de dag en tijd worden in overleg met u afgesproken.

Meer informatie

Onbekende wijk

Wat is leuker dan samen te fietsen? Op een stabiele fiets, waarbij je gezellig naast elkaar zit en zonder al te veel inspanning van de omgeving kunt genieten? Voor onze bewoners van de doelgroep psychogeriatrie/kleinschalige dementiezorg zorg zoeken wij een vrijwilliger voor de duofiets. Samen met een bewoner fietst u een rondje door de wijk (of verder). U bepaalt dit samen met de bewoner.

Meer informatie

Onbekende wijk

Al 40 jaar genieten de bewoners van woon-zorgcentrum Dubbelmonde van de vogels in de volière. De acht meter lange volière is een trekpleister in het huis. Veel mensen blijven even staan om te genieten van de mooie kleuren van de vogels en de verschillende jonge vogels die uitvliegen. Wat gaat u doen? U draagt zorg voor zo’n 70 Australische prachtvinken en kwarteltjes. U zorgt dat de volière schoon blijft. U bestelt voer en andere benodigdheden voor vogels die uitvliegen.

Meer informatie

Vrijwilligers voor zangkoor Vrijwillige inzet

Onbekende wijk

Het zangkoor bestaat uit bewoners van de afdeling psychogeriatrie (dementie) en hun familieleden. Wanneer er geen familieleden zijn die kunnen deelnemen, zetten we graag vrijwilligers in. Door het samen zingen, onder begeleiding van de muziektherapeut, geven we nog meer kleur aan de dag van onze bewoners. Ze maken plezier, is er meer sociale interactie én het verbetert de spraak. Muziek stimuleert het brein en creëert een succeservaring. Wat gaat u doen? U haalt bewoners op van de afdeling en brengt hen na afloop weer terug. U ondersteunt de muziektherapeut waar nodig. U zingt mee in het koor.

Meer informatie

Wandelvrijwilliger Vrijwillige inzet

Onbekende wijk

Genieten van de natuur. De zon, de wind en zelfs de regen. Niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Sommige bewoners komen te weinig buiten. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat zij dat zelf niet kunnen. De wens is soms groot om even de wind in de haren te voelen en samen in de frisse buitenlucht te zijn. Loopt u mee? wij zoeken vrijwilligers voor verpleeghuis Crabbehoff en voor woon-zorgcentrum Dubbelmonde.  

Meer informatie

Onbekende wijk

In Crabbehoff Plaza kunnen bewoners, bezoekers en personeel terecht voor een kopje koffie of thee met wat lekkers, lunchgerechten en andere versnaperingen. Ook worden er lunches voor vergaderingen voorbereid. Wat gaat u doen? Klaarzetten van het lunchbuffet. De koffieservicepunten aanvullen en schoonmaken. Lichte schoonmaakwerkzaamheden bij het buffet en bedienen van de afwasautomaat

Meer informatie

Onbekende wijk

De Waterhoen is een woongroep voor bewoners tussen de 18 en 55 jaar met niet-aangeboren hersenletsel. Bij de Waterhoen staat wonen met dagbesteding centraal. En … niet onbelangrijk … de focus ligt op begeleiding en ondersteuning. Want de bewoners voeren graag zelf de regie. Wij zoeken een vrijwilliger die twee bewoners begeleidt bij het bedenken en maken van cadeau-artikelen. U hoeft deze niet zelf te maken, dat doet de bewoner. U stimuleert hen. Hoe meer zij zelf doen, hoe beter dit is voor het zelfvertrouwen.  Door de kleinschaligheid bouwt u een nauwe band met hen op. Daarnaast ondersteunt u bewoners bij de verkoop van deze artikelen in ons winkeltje. Denk hierbij aan zeepjes, theebladen met toebehoren, een glas met chocolaatjes/snoepjes, sieradendoosje of cadeauzakjes. Heeft u zelf nog creatieve ideeën? Wij horen ze graag!

Meer informatie

Secretariële ondersteuning Vrijwillige inzet

Onbekende wijk

Heeft u hart voor de ouderenzorg? En bent u een kei in organiseren, secretariële werkzaamheden of administratie? Dan zoeken wij u! Een vrijwilliger die de zorgmanager van onze afdeling kleinschalige dementiezorg kan ondersteunen bij het organiseren, notuleren en verslaan van bijeenkomsten van de afdeling kleinschalige dementiezorg. Wat gaat u doen? * In overleg met de zorgmanager plant u diverse bijeenkomsten in. Zoals huiskamerbijeenkomsten, familiecontactbijeenkomsten of themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden veelal 's avonds plaats. * Verspreiden van uitnodigingen en agenda. * Notuleren van bovengenoemde bijeenkomsten en werkoverleggen tussen medewerkers. * Uitwerken van de notulen en verspreiden aan de genodigden.

Meer informatie

Crabbehof en Zuidhoven

In verpleeghuis Crabbehoff wordt in januari gestart met een koor voor bewoners met dementie, en hun familie. Dit koor zal wekelijks of 2-wekelijks op een avond 1 uur bij elkaar komen om liedjes van divers repertoire te zingen.

Meer informatie