We koppelen 'maatjes' (vrijwilligers) aan iemand met een psychiatrische achtergrond


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Educatie
Iets met muziek
Iets met sport
Iets met taal of cultuur
Klussen (doe-het-zelf)
Organiseren
Beschikbaarheid
Avond
Dinsdag
Donderdag
In overleg
Maandag
Middag
Ochtend
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
Psychische of verslavings problematiek
Duur werkzaamheden
Structureel
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Mensen ontmoeten
Werken aan een fijne buurt
Opleiding
-
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Jeugd
Levensbeschouwing
Maatschappelijke dienstverlening
Onderwijs
Wijken
Alblasserdam - Alblasserdam
Dordrecht - alle wijken
Hardinxveld-Giessendam - Hardinxveld-Giessendam
Hendrik Ido Ambacht - Hendrik Ido Ambacht
Overige - Overige
Overige - Regio
Papendrecht - Papendrecht
Sliedrecht - Centrum
Sliedrecht - Sliedrecht
Zwijndrecht - alle wijken

Aanbod van Yulius

Hendrik Ido Ambacht

BW Volgerlanden is een beschermd wonen-locatie voor 61 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Iedere cliënt heeft een eigen woon- en slaapkamer, douche en open keuken. Er zijn een aantal gezamenlijke ruimtes. Denk aan een gezellig restaurant, activiteitenruimte, sportruimte en multifunctionele ruimte. BW Volgerlanden heeft veel buitenruimtes. Zo zijn er gezamenlijke binnentuinen. Ook hebben alle bewoners een balkon of een eigen tuintje. BW Volgerlanden staat bekend om de huiselijke, gastvrije sfeer die heerst op de locatie. Er is altijd wat leuks te beleven. We zoeken vrijwilligers die het gezellig vinden om samen met een bewoner 1 op 1 te koken. We willen bewoners de mogelijkheid geven een maaltijd te maken die ze lekker vinden en de gezelligheid te ervaren van het samen koken en eten. Je bent sociaal, creatief, je hebt vaardigheden om te koken en je kan zelfstandig werken.

Meer informatie

Meerdere wijken

We zijn op zoek naar fietsenmakers die vrijwillig wat wil helpen klussen op een van onze sociale werkplaatsen, in Dordrecht, Sliedrecht, Gorinchem of Hendrik Ido Ambacht? Het is belangrijk dat je handig en sociaal bent. Het liefst met affiniteit voor de doelgroep. Heb je interesse? Kom gerust eens langs op een van onze werkplaatsen om kennis te maken of stuur een email voor meer informatie.

Meer informatie

alle wijken

In de Parlevinker is altijd iets te beleven, er wordt prachtige tweedehandskleding verkocht, maar mensen ontmoeten elkaar hier ook voor een praatje of kopje koffie. De parlevinker is een plek waar iedereen welkom is, ook mensen met psychiatrische problemen. Affiniteit met de doelgroep is dan ook wenselijk. Het kledingatelier en de 2ehandswinkel zijn gevestigd in Dordrecht. Dit project vindt plaats in een woonhuis. Doel van dit winkelproject is om kleding te presenteren en te verkopen. Ook strijken en repareren hoort bij de activiteit. Daarnaast worden in het (kleding-)atelier diverse leuke werkstukken gemaakt als eenvoudige kledingstukken en accessoires. Onder begeleiding leert men het knippen van patronen, het met de hand of machine in elkaar zetten van de werkstukken en het afwerken. Werken bij de Parlevinker is heel gezellig en je komt in een team van vrijwilligers en medewerkers die ook wat te bieden hebben aan jou. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die ons team kan ondersteunen bij het verder ontwikkelen en onderhouden van onze facebook-pagina. Communicatieve vaardigheden en het kunnen werken met een computer / internet zijn hiervoor dan ook wenselijk. Belangrijk is ook dat je zelfstandig kan werken, initiatief toont, betrouwbaar bent en goed kan omgaan met de regels omtrent privacy.

Meer informatie

Meerdere wijken

Yulius biedt onderwijs aan leerlingen aan leerlingen die door (het vermoeden van) een psychische stoornis behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het leren. We doen dat op veertien scholen in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid: drie scholen voor speciaal onderwijs (primair onderwijs) en elf scholen voor voortgezet speciaal onderwijs. Wij zijn op zoek naar een conciërge/ klusjesman die ons wil ondersteunen met diverse hand- en spandiensten. Te denken valt aan het ophangen van dingen, schoonmaken koffiezetapparaat, koffieronden (eventueel met leerlingen) en bij afwezigheid van de receptie de telefoon opnemen. Daarnaast heb je inlevingsvermogen in de psychiatrische problematiek van de kinderen en jongeren. Affiniteit en/of ervaring met het werken binnen het (speciaal) onderwijs is gewenst.

Meer informatie

Stadspolders

We zoeken vrijwilligers voor een locatie waar jongvolwassenen (18-25 jaar) beschermd wonen. Een leuke locatie midden in de wijk Stadspolders in Dordrecht. Grotendeels van de jongeren heeft geen dagbesteding en dit uit zich in veel rondhangen, vervelen en drugsgebruik. We zijn bezig met het opzetten van een dag-structuur en het aanbieden van een activiteitenprogramma. Doordat het een dynamische werkplek is komt het voor dat door drukte de activiteiten als eerste vervallen. Om de continuïteit in stand te houden zoeken we een extra stabiele factor in ons team om de stabiliteit op de groep te waarborgen. We zoeken een vrijwilliger die flexibel is en kan omgaan met veranderingen en wisselingen. Daarnaast is het belangrijk dat de vrijwilliger aansluiting heeft (of kan vinden) met deze doelgroep om ze o.a. te enthousiasmeren en te motiveren om taken op te pakken of iets te ondernemen. De vrijwilliger begeleid (samen met en onder supervisie van de begeleiding) bepaalde activiteiten. Als vrijwilliger draag je bij aan het aanbieden van dag-structuur en het contactleggen met cliënten.

Meer informatie

alle wijken

De inloop biedt een gastvrije plek waar tijd is voor een praatje, een kopje koffie of om deelnemen aan een van de aangeboden activiteiten. De inloop is een plek waar iedereen welkom is, ook mensen met psychiatrische problemen. De gastvrouw/heer op locatie dragen bij aan een gastvrij ontvangst en ondersteunen de medewerkers bij het activiteitenaanbod. Affiniteit met de doelgroep is wenselijk. Kom gerust eens kennismaken of een kopje koffie drinken!

Meer informatie

alle wijken

De inloop XIEJEZO in Zwijndrecht biedt een gastvrije plek aan bezoekers waar tijd is voor een praatje, een kopje koffie of om deel te nemen aan een van de aangeboden activiteiten. De openingstijden van de inloop zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00u – 17.00u. We zijn op zoek naar een gastvrouw- of gastheer op locatie die een bijdrage levert aan een gastvrij ontvangst van mensen die naar de inloop komen. Daarnaast ondersteun je het team bij de georganiseerde activiteiten op locatie. Heb je interesse? Kom gerust een keer kennismaken of een kopje koffie drinken bij onze inloop. Affiniteit met psychiatrie is wenselijk.

Meer informatie

Papendrecht

Voor onze beschermd wonen locatie Oostpolder in Papendrecht zijn op zoek naar een vrijwilliger die kan ondersteunen bij locatiebeheer. Denk hierbij aan het uitvoeren van kleine klusjes als bijvoorbeeld lampen of planken ophangen, een deurtje monteren, een kastje in elkaar zetten, diverse tuinklusjes of iets halen bij de bouwmarkt. Dit doe je samen met cliënt(en) en als het nodig is zelfstandig. Het is belangrijk dat je handig bent en sociaal. Het liefst met affiniteit voor de doelgroep.

Meer informatie

alle wijken

Voor de plaats Dordrecht zijn we op zoek naar vrijwilligers die op een laagdrempelige manier mensen thuis bezoeken die bijvoorbeeld eenzaam zijn, geen sociaal netwerk hebben, beperkt Nederlands spreken of moeilijk ter been zijn. De frequentie en duur van de bezoeken hangen af van de wensen van de cliënt en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Ook de inhoud van de bezoeken is afhankelijk van de wensen en interesses van beide partijen. Soms wordt een wandeling gemaakt, maar een andere keer is enkel een praatje maken al voldoende. Belangrijkste uitgangspunt is er zijn voor de ander en de ander wat afleiding te bezorgen. We zoeken enthousiaste mannen en vrouwen met enige levenservaring, die bijvoorbeeld een uurtje per week er willen zijn voor cliënt doormiddel van kopje koffie of een wandeling. Het is belangrijk dat je sociaal bent en een luisterend oor hebt.

Meer informatie

Meerdere wijken

Voor deze vacature zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste sportieve vrijwilligers die samen met cliënten van onze inlopen een beschermd wonen locaties praktisch aan de slag gaan op het gebied van sport en bewegen. Eventueel kennis van gezonde voeding zou een mooie aanvulling zijn. Het motiveren en stimuleren van cliënten is belangrijk onderdeel van je taken. Daarnaast is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt, goed zelfstandig kan werken en initiatief toont. Affiniteit met psychiatrie is van belang.

Meer informatie

Hendrik Ido Ambacht

De inloop Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht biedt een gastvrije plek aan bezoekers waar tijd is voor een praatje, een kopje koffie of om deel te nemen aan een van de aangeboden activiteiten. Op deze inloop worden creatieve activiteiten aangeboden waaronder een leuke toneelgroep. We zoeken een creatieve en enthousiaste vrijwilliger die de begeleider op locatie helpt bij de activiteit toneel en andere creatieve activiteiten. Je bent als vrijwilliger een aanspreekpunt, een luisterend oor en een vertrouwd gezicht. Affiniteit met psychiatrie is wenselijk.

Meer informatie

Meerdere wijken

We zoeken voor diverse locaties (beschermd wonen en voor onze inlopen) enthousiaste muzikanten die samen met cliënt(en) muziek willen maken en/of dat cliënten naar de muziek kunnen luisteren. Deze muziek-activiteit doe je samen met een begeleider van de locatie.

Meer informatie

Alblasserdam

Wanneer zelfstandig wonen niet lukt, kunnen mensen bij Yulius terecht op één van onze acht locaties beschermd wonen. Yulius biedt een veilige omgeving en cliënten krijgen dagelijkse ondersteuning van onze medewerkers. Voor onze beschermd wonen locatie in Alblasserdam zoeken we een vrijwilliger die cliënten wil helpen bij het uitvoeren van activiteiten. Daarnaast mag je als vrijwilliger ook meedenken in het organiseren van activiteiten. We zoeken voor dezelfde locatie ook nog een vrijwilliger die het leuk vind om samen met cliënten een gezonde lunch voor te bereiden. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, creatief en sociaal bent. Affiniteit met psychiatrie is wenselijk.

Meer informatie

alle wijken

Voor stichting vrienden van Yulius zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning geeft bij de administratieve verwerking en afhandeling van administratieve aanvragen. Je stelt in overleg en zelfstandig reacties op na aanleiding van de ingediende verzoeken. Verder bereid je samen met de secretaris de bestuursvergaderingen voor, je verzorgt de verslaglegging ervan en handelt de actiepunten af. De bestuursvergaderingen vinden eenmaal per twee maanden op donderdagmiddag plaats. Ook draag je zorg voor een eerste aanzet van het jaarverslag. Voor het te woord staan en informeren van in- en externe contacten is onder meer tact, het kunnen luisteren en hulpvaardigheid van belang. Je beschikt ook over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, hebt kennis van Outlook en Word, je kant zelfstandig werken en daarnaast kun je zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke persoonsgegevens. Ervaring op secretarieel gebied is gewenst. Beschikbaarheid - Ongeveer 3 uur per week, tijden in overleg - 1x in de twee maanden op donderdagmiddag van 15.00-17.00u ivm notuleren bestuursvergaderingen.

Meer informatie

Meerdere wijken

We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die samen met cliënten meegaan naar bijvoorbeeld een ziekenhuis- of tandartsbezoek. Dit kan zijn met het openbaar vervoer of per auto. In bezit zijn van rijbewijs B is wenselijk maar niet noodzakelijk. Je kan goed zelfstandig werken, je bent sociaal en daarnaast is affiniteit met psychiatrie belangrijk.

Meer informatie

alle wijken

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met cliënten te koken. Je helpt mee in de begeleiding om samen een maaltijd klaar te maken, hiervoor hoef je geen topkok te zijn. Je kunt zelfstandig werken, je bent creatief, sociaal en toont initiatief. Affiniteit met psychiatrie is wenselijk.

Meer informatie

Yulius zoekt vrijwilligers! Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in de zorg? Kom dan werken als vrijwilliger bij Yulius. Kijk voor ons actuele vacatureaanbod op www.werkenbijyulius.nl

Meer informatie

Hendrik Ido Ambacht

Voor BW de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht zijn we op zoek naar een klusjesman. Denk hierbij aan het uitvoeren van kleine klusjes als bijvoorbeeld lampen of planken ophangen, een deurtje monteren, een kastje in elkaar zetten, diverse tuinklusjes of iets halen bij de bouwmarkt. Dit doe je samen met cliënt(en) en als het nodig is zelfstandig. Het is belangrijk dat je handig bent en sociaal. Het liefst met affiniteit voor de doelgroep. Je werkt nauw samen met de huismeester. Beschikbaarheid: vanaf 2 dagdelen tot 2 dagen.

Meer informatie