Het Patriciërshuis is een particulier museum, gelegen aan de Wolwevershaven te Dordrecht. In het museum krijgt men een goede indruk hoe de gegoede burgerij leefde tussen 1780 en 1820. Het museum heeft  prachtige stijlkamers, waarvan de Maaskamer  het hoogtepunt vormt. Het museum draait geheel op vrijwilligers. Door een forse toename van het aantal bezoekers zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het gastvrouw/heer team willen komen versterken.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Educatie
Gidsen
Iets met taal of cultuur
Beschikbaarheid
Donderdag
In overleg
Middag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Structureel
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Opleiding
Hoger onderwijs
Middelbaar beroepsonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Kunst, cultuur en vrije tijd
Wijken
Dordrecht - Binnenstad en Noordflank

Aanbod van Dordts Patriciërshuis Museum aan de Maas

Binnenstad en Noordflank

Het Dordts Patriciërshuis is een klein intiem huismuseum; 9 jaar geleden als particulier initiatief gestart. De Museumcollectie richt zich op de periode van Lodewijk XVI, (circa 1780-1820) wat tot uiting komt in de meubels, stijlornamenten en schilderijen. Van de meeste schilderijen die in het museum hangen kan worden gezegd dat ze gemaakt zijn door schilders die in Dordrecht gewoond en of gewerkt hebben. Naast de mooie Maaskamer en 3 prachtige stijlkamers hopen wij nog dit jaar de kelder met zomerkeuken in gebruik te nemen. Het museum draait geheel op de inzet van vrijwilligers en is van woensdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Binnenstad en Noordflank

Het Dordts Patriciërshuis is een klein intiem huismuseum; 9 jaar geleden als particulier initiatief gestart. De Museumcollectie richt zich op de periode van Lodewijk XVI, (circa 1780-1820) wat tot uiting komt in de meubels, ornamenten en schilderijen. Van de meeste schilderijen die in het museum hangen kan worden gezegd dat ze gemaakt zijn door schilders die in Dordrecht gewoond en of gewerkt hebben. Naast de mooie Maaskamer en 3 prachtige stijlkamers hopen wij nog dit jaar de kelder met zomerkeuken in gebruik te nemen. Het museum draait geheel op de inzet van vrijwilligers en is van woensdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie