Begeleiding en ondersteuning aan mensen met een beperking


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Begeleiding van personen
Iets met muziek
Iets met sport
Iets met taal of cultuur
Organiseren
Werken in het groen
Beschikbaarheid
Avond
Dinsdag
Donderdag
In overleg
Maandag
Middag
Ochtend
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
Jeugd
Jongeren
Lichamelijk beperkt
Senioren
Verstandelijke beperking
Duur werkzaamheden
Projectmatig
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Opleiding
-
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Personenauto
Sector
Hulpverlening en zorg
Jeugd
Maatschappelijke dienstverlening
Verzorging
Wonen
Wijken
Alblasserdam - Alblasserdam
Dordrecht - alle wijken
Dordrecht - Binnenstad en Noordflank
Dordrecht - Crabbehof en Zuidhoven
Dordrecht - Dubbeldam
Dordrecht - Nieuw Krispijn
Dordrecht - Oud Krispijn
Dordrecht - Reeland
Dordrecht - Staart
Dordrecht - Stadspolders
Dordrecht - Sterrenburg
Dordrecht - Wielwijk
Hardinxveld-Giessendam - Hardinxveld-Giessendam
Hendrik Ido Ambacht - Hendrik Ido Ambacht
Papendrecht - Papendrecht
Sliedrecht - Sliedrecht
Zwijndrecht - alle wijken
Zwijndrecht - Buitengebied
Zwijndrecht - Centrum
Zwijndrecht - Heer Oudelands Ambacht
Zwijndrecht - Heerjansdam
Zwijndrecht - Kort Ambacht
Zwijndrecht - Nederhoven
Zwijndrecht - Noord
Zwijndrecht - Walburg

Aanbod van Syndion

alle wijken

Voor een 26-jarige vrouw met autisme zoeken we een vrijwilliger om samen in het weekend leuke activiteiten te ondernemen. Ze woont bij haar ouders en werkt in de horeca. Ze heeft een normale intelligentie, maar is sociaal emotioneel jonger. Ze vindt het leuk om te koken en te fotograferen en is groot fan van K3. Daarbij zit ze op bodydance en vindt ze het leuk om te winkelen en films en series te kijken (liefst van Studio 100 of Disney). De vrijwilliger bezoekt met regelmaat de cliënte om samen op stap te gaan, bijvoorbeeld een concert van K3 bezoeken of winkelen. Je staat er voor open om regelmaat even te appen of om contact te hebben op Facebook.

Meer informatie

Zwemvrijwilligers Vrijwillige inzet

Sterrenburg

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om 1x per maand op zaterdagmiddag met onze cliënten te gaan zwemmen! Als vrijwilliger kom je naar de locatie om samen met een andere vrijwilliger te gaan zwemmen in het nabij gelegen zwembad met een groepje cliënten. Jullie wandelen naar het zwembad en ondersteunen bij het aan- en uitkleden van de cliënten. In het zwembad houden jullie toezicht en maken plezier met de cliënten. Na het zwemmen staat er een kop koffie/ thee klaar op de locatie!

Meer informatie

Gek op de brandweer! Vrijwillige inzet

Wielwijk

Voor een 34 jarige, mannelijke cliënt met een verstandelijke beperking en epilepsie zoeken we een gezellig maatje om samen activiteiten te ondernemen m.b.t. de brandweer. De vrijwilliger bezoekt de man met regelmaat om samen te onderzoeken wat de brandweer doet. Jullie gaan samen op ontdekkingstocht en bezoeken opendagen en kijken wat de mogelijkheden zijn voor het volgen van cursussen etc.

Meer informatie

Portugees taalmaatje Vrijwillige inzet

Stadspolders

Voor een rustige cliënt met Niet Aangeboren Hersenletsel zoeken we een maatje om de Nederlandse taal te oefenen en samen leuke activiteiten te ondernemen. De cliënt koopt uit Kaapverdië en spreekt Portugees en gebrekkig Nederlands. De vrijwilliger bezoekt de cliënt wekelijks. Tijdens het bezoek oefenen jullie de taal en gaan naar buiten voor een wandeling of een andere activiteit.

Meer informatie

Sterrenburg

Op woonlocatie de Cannenburg wonen mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) en/of een lichamelijke beperking. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om voor en met onze cliënten een lekkere maaltijd te koken. De meeste cliënten komen naar de gezamenlijke woning voor een gezellige maaltijd en andere cliënten koken samen met een vrijwilliger in hun appartement. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden kies je dus voor koken voor een groep of individueel. In beide gevallen vinden we het gezellig als je blijft eten.

Meer informatie

Sterrenburg

Na lang wachten gaat deze zomer onze nieuwe locatie aan de Jagerweg van start. Op de plek waar voorheen de Meteoriet stond. Als alles volgens planning verloopt komen eind juni de eerste cliënten wonen op de 2de en 3de verdieping. Een week later komen de overige cliënten op de begane grond en 1ste verdieping. De locatie biedt een nieuw thuis aan totaal 42 cliënten. Daarbij zijn er twee logeerplekken. Het grootste gedeelte van de cliënten heeft binnen Syndion op andere locaties gewoond. Dit betreft een grote locatie waar wij kleinschalig ondersteuning willen bieden. Per verdieping wordt er in subteams gewerkt. Er is 's nachts iemand aanwezig. De cliënten krijgen een nieuw appartement en ontvangen ondersteuning op afgesproken momenten. Daarbij zijn er algemene ruimtes om elkaar te ontmoeten en samen te komen voor de maaltijd of een activiteit.

Meer informatie