Syndion

Dordrecht

begeleiding en ondersteuning aan mensen met een beperking


Aanbod van Syndion

Zwemvrijwilligers Vrijwillige inzet

Sterrenburg

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om 1x per maand op zaterdagmiddag met onze cliënten te gaan zwemmen! Als vrijwilliger kom je naar de locatie om samen met een andere vrijwilliger te gaan zwemmen in het nabij gelegen zwembad met een groepje cliënten. Jullie wandelen naar het zwembad en ondersteunen bij het aan- en uitkleden van de cliënten. In het zwembad houden jullie toezicht en maken plezier met de cliënten. Na het zwemmen staat er een kop koffie/ thee klaar op de locatie!

Meer informatie

Gek op de brandweer! Vrijwillige inzet

Wielwijk

Voor een 34 jarige, mannelijke cliënt met een verstandelijke beperking en epilepsie zoeken we een gezellig maatje om samen activiteiten te ondernemen m.b.t. de brandweer. De vrijwilliger bezoekt de man met regelmaat om samen te onderzoeken wat de brandweer doet. Jullie gaan samen op ontdekkingstocht en bezoeken opendagen en kijken wat de mogelijkheden zijn voor het volgen van cursussen etc.

Meer informatie

Portugees taalmaatje Vrijwillige inzet

Stadspolders

Voor een rustige cliënt met Niet Aangeboren Hersenletsel zoeken we een maatje om de Nederlandse taal te oefenen en samen leuke activiteiten te ondernemen. De cliënt koopt uit Kaapverdië en spreekt Portugees en gebrekkig Nederlands. De vrijwilliger bezoekt de cliënt wekelijks. Tijdens het bezoek oefenen jullie de taal en gaan naar buiten voor een wandeling of een andere activiteit.

Meer informatie

Sterrenburg

De zaterdagopvang biedt opvang aan 10 kinderen en jongeren met een beperking. Het ontwikkelingsniveau van de kinderen is divers en dit zorgt voor een levendige groep. Samen met gediplomeerde begeleidsters geven de vrijwilligers inhoud aan een gestructureerde leuke, ontspannende dag voor kinderen/tieners van 5 tot 15 jaar. We zoeken enthousiaste vrijwilligers om ons te ondersteunen bij de activiteiten zoals knutselen, spelletjes doen, wandelen, de lunch mede verzorgen etc. Het is belangrijk dat je structuur en duidelijkheid kunt bieden aan de kinderen en de veiligheid in de gaten kan houden. We vinden het leuk als je meedenkt in het organiseren van de activiteiten. Aan het einde van de dag ruimen we alles samen op.

Meer informatie

Sterrenburg

Op woonlocatie de Cannenburg wonen mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) en/of een lichamelijke beperking. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om voor en met onze cliënten een lekkere maaltijd te koken. De meeste cliënten komen naar de gezamenlijke woning voor een gezellige maaltijd en andere cliënten koken samen met een vrijwilliger in hun appartement. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden kies je dus voor koken voor een groep of individueel. In beide gevallen vinden we het gezellig als je blijft eten.

Meer informatie

Sterrenburg

Na lang wachten gaat deze zomer onze nieuwe locatie aan de Jagerweg van start. Op de plek waar voorheen de Meteoriet stond. Als alles volgens planning verloopt komen eind juni de eerste cliënten wonen op de 2de en 3de verdieping. Een week later komen de overige cliënten op de begane grond en 1ste verdieping. De locatie biedt een nieuw thuis aan totaal 42 cliënten. Daarbij zijn er twee logeerplekken. Het grootste gedeelte van de cliënten heeft binnen Syndion op andere locaties gewoond. Dit betreft een grote locatie waar wij kleinschalig ondersteuning willen bieden. Per verdieping wordt er in subteams gewerkt. Er is 's nachts iemand aanwezig. De cliënten krijgen een nieuw appartement en ontvangen ondersteuning op afgesproken momenten. Daarbij zijn er algemene ruimtes om elkaar te ontmoeten en samen te komen voor de maaltijd of een activiteit.

Meer informatie