Zorg: vreedonk, prinsemarij, sterrenlanden, hospice en theehuis


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Horeca
In- en verkoop
Werken in het groen
Beschikbaarheid
Avond
Dinsdag
Donderdag
In overleg
Maandag
Middag
Ochtend
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Doelgroepen
Dementie
Lichamelijk beperkt
Senioren
Duur werkzaamheden
Structureel
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Opleiding
Basis/voortgezetonderwijs
Middelbaar beroepsonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Maatschappelijke dienstverlening
Verzorging
Wijken
Dordrecht - Crabbehof en Zuidhoven
Dordrecht - Nieuw Krispijn
Dordrecht - Oud Krispijn
Dordrecht - Sterrenburg
Dordrecht - Wielwijk

Aanbod van Het Spectrum

Meerdere wijken

Wie o wie wilt zich inzetten om een intelligente meneer met een vorm van dementie regelmatig thuis te bezoeken om samen het gesprek aan te gaan/ te discussiëren? Voel je vrij om te reageren, leuke uitdaging voor iemand die echt wat wilt betekenen voor een ander!

Meer informatie

Gesprekspartner Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Wij zijn op zoek naar iemand die zich in wilt zetten om een klant van ons thuis te bezoeken. Samen het gesprek aangaan, samen herinneringen ophalen, samen activiteiten ondernemen. Onze klanten zijn mensen met een vorm van dementie die nog thuis wonen. Door hun dementie trekken zij zich terug in hun huis, maar eigenlijk hebben zij veel behoefte aan een maatje om samen het gesprek aan te gaan en waardevolle momenten te beleven samen.

Meer informatie

Sterrenburg

Op woensdagochtend wordt er door de Geestelijk Verzorgers in de kapel van De Sterrenlanden een bijbelkring verzorgd voor onze bewoners. Hulp voor het halen/brengen van bewoners van de diverse afdelingen is gewenst. Het gaat om 3 woensdagochtenden per maand.

Meer informatie

Bezoekvrijwilliger/maatje Vrijwillige inzet

Sterrenburg

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het fijn vinden om persoonlijke aandacht aan onze bewoners te bieden en hen, met enige regelmaat, te bezoeken. De aandacht kan bestaan uit een gesprek, het samen luisteren naar muziek, het bekijken van fotoalbums, het drinken van een kopje koffie/thee etc. De ervaring leert dat het deze mensen erg goed doet als er iemand komt met wie ze dit alles kunnen delen, het kan bijvoorbeeld een stuk onrust wegnemen. Na verloop van tijd, bouwt u een speciale band met de bewoner(s) op.

Meer informatie

Wandel-/fietsvrijwilliger Vrijwillige inzet

Sterrenburg

Wat is er nou leuker dan bewegen in de buitenlucht? Gezellig samen te wandelen/fietsen met iemand die hier niet meer (geheel) toe in staat is! Gezamenlijk genieten van de omgeving. Bent u het hiermee eens? Lees dan verder, want dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor u! Het gaat voornamelijk om één op één begeleiding op een moment dat het uzelf en de bewoner uitkomt. Wandelen kan eventueel ook in een groep op een vast tijdstip (maandagmiddag 14:00-16:00) De route wordt zoveel mogelijk bepaald door de bewoner(s). Zo nodig haal je de bewoner op van zijn/haar kamer. Een gezellige sfeer creëren en een praatje maken staat centraal.

Meer informatie