Het Spectrum

Dordrecht

zorg: vreedonk, prinsemarij, sterrenlanden, hospice en theehuis


Aanbod van Het Spectrum

Sterrenburg

Op woensdagochtend wordt er door de Geestelijk Verzorgers in de kapel van De Sterrenlanden een bijbelkring verzorgd voor onze bewoners. Hulp voor het halen/brengen van bewoners van de diverse afdelingen is gewenst. Het gaat om 3 woensdagochtenden per maand.

Meer informatie

Bezoekvrijwilliger/maatje Vrijwillige inzet

Sterrenburg

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het fijn vinden om persoonlijke aandacht aan onze bewoners te bieden en hen, met enige regelmaat, te bezoeken. De aandacht kan bestaan uit een gesprek, het samen luisteren naar muziek, het bekijken van fotoalbums, het drinken van een kopje koffie/thee etc. De ervaring leert dat het deze mensen erg goed doet als er iemand komt met wie ze dit alles kunnen delen, het kan bijvoorbeeld een stuk onrust wegnemen. Na verloop van tijd, bouwt u een speciale band met de bewoner(s) op.

Meer informatie

Wandel-/fietsvrijwilliger Vrijwillige inzet

Sterrenburg

Wat is er nou leuker dan bewegen in de buitenlucht? Gezellig samen te wandelen/fietsen met iemand die hier niet meer (geheel) toe in staat is! Gezamenlijk genieten van de omgeving. Bent u het hiermee eens? Lees dan verder, want dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor u! Het gaat voornamelijk om één op één begeleiding op een moment dat het uzelf en de bewoner uitkomt. Wandelen kan eventueel ook in een groep op een vast tijdstip (maandagmiddag 14:00-16:00) De route wordt zoveel mogelijk bepaald door de bewoner(s). Zo nodig haal je de bewoner op van zijn/haar kamer. Een gezellige sfeer creëren en een praatje maken staat centraal.

Meer informatie