Stichting De Buitenwacht werkt en bouwt mee aan een inclusieve samenleving door het creëren en ondersteunen van levendige, informatieve en gastvrije ontmoetingen binnen de buurt, waar buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden aan mee kunnen doen en van waarde kunnen zijn, waarbij iedereen zichzelf mag zijn en bij mag dragen aan de doelstelling van de stichting”


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Administratie
Begeleiding van personen
Belangenbehartiging
Bestuurlijk
Juridische werkzaamheden
Klussen (doe-het-zelf)
Media en communicatie
Beschikbaarheid
In overleg
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Structureel
Zo nu en dan een klus
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Werken aan een fijne buurt
Opleiding
-
Rijbewijs
-
Sector
Maatschappelijke dienstverlening
Wijken
Dordrecht - Binnenstad en Noordflank

Aanbod van De Buitenwacht Dordrecht

Secretaris Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

De Buitenwacht is op zoek naar een Secretaris die met enthousiasme wil deelnemen aan het bestuur en betrokken wil zijn met het verder ontwikkelen van De Buitenwacht. Ben jij de gemotiveerde flexibele mens die iets wil betekenen voor de samenleving en het prettig vindt bijeenkomsten te notuleren, afspraken vast te leggen en de uitvoering van acties en besluiten te bewaken? Dan ben je welkom als medebestuurslid. De Buitenwacht, is een vrijwilligersorganisatie ondersteund door enkele parttime beroepskrachten. Het bestuur bestaat uit vijf betrokken, gemotiveerde en deskundige mensen; voorzitter, penningmeester en 3 bestuursleden met portefeuille pr en communicatie, juridische zaken en vrijwilligersbeleid. We zien ons als een meewerkend bestuur en niet als een bestuur-op-afstand. Elk bestuurslid heeft een of meer aandachtsgebieden in portefeuille. De invulling van het takenpakket kan in onderling overleg nader worden afgestemd, afhankelijk van je eigen interesse en achtergrond. Tot het takenpakket van de secretaris behoren in elk geval: • uitschrijven, agenderen en beknopt verslaan van de maandelijkse bestuursvergaderingen • bewaken van de uitvoering van de afgesproken acties en besluiten • verzorgen van correspondentie namens het bestuur • bijhouden van het archief en eindredactie van het jaarverslag en werkplan • samen met de voorzitter bewaken van de verbinding tussen de bestuursleden/portefeuilles en de onderlinge afstemming • bewaken van het handelen van de VB conform statuten en huishoudelijk reglement • aandragen van bestuurlijk nieuws voor de maandelijkse nieuwsbrief aan de vrijwilligers mede onderhouden van externe netwerken Het tijdsbeslag voor deze functie is gemiddeld een dagdeel per week. Wij zoeken een gemotiveerd, flexibel denkend mens, die deze taak op zich neemt en die het vooral plezierig vindt om een zinvolle bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap. Dit binnen een vrijwilligersorganisatie waar ieder zijn/haar verantwoordelijkheid heeft, maar waar vooral ook met respect voor elkaar en voor onze bezoekers samengewerkt wordt. Humor, dynamiek en een humane levensvisie helpen enorm om van deze functie een succes te maken. Je krijgt ervoor terug: een zinvolle invulling van vrije uren en een netwerk waar het goed toeven is.

Meer informatie

Oud Krispijn

Wij zoeken iemand die websites in Joomla kan ontwerpen en beheren.

Meer informatie

Coördinator Koffie inloop Vrijwillige inzet

Oud Krispijn

De koffie inloop is een dagelijks terugkerende activiteit van De Buitenwacht. Er is geen drempel en iedereen kan binnen komen lopen om voor weinig geld koffie en thee te drinken. Ook is er iedere dag lekkere soep en er zijn 2 kranten, AD de Dordtenaar en Trouw. Jouw persoonlijke kenmerken en taken zijn: • Het goed spreken en schrijven van de Nederlandse taal • Samen kunnen werken en aanwezig kunnen zijn zonder zelf prominent op de voorgrond te treden • Je bent aanspreekpunt en achterwacht zijn voor de vrijwillige gastvrouwen en –heren en schoonmakers van de koffie inloop • Instructie geven aan de gastvrouwen en –heren en schoonmakers • Je organiseert het koffie inloopoverleg • Tonen van waardering aan de vrijwilligers (kaartje sturen, attenties) • Zorgen voor vervanging of zelf vervangende werkzaamheden doen als een gastvrouw/gastheer daar zelf toe verhinderd is

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Free-Learning Omgaan met agressie, je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt nu beginnen. Mensen leren namelijk het beste en het snelste als ze eerst zelf moeten nadenken. En dat gaat het beste als je vragen moet beantwoorden. Uiteraard krijg je bij elke vraag, of je ´m nu goed of fout hebt beantwoord, feedback zodat je ook daar weer van leert. Deze Free Learning lijkt misschien op een toets. Ook omdat je aan het eind een certificaat kunt printen als je voldoende vragen goed hebt beantwoord. Jouw score is echter door niemand te zien en je kan deze Free Learning net zo lang herhalen tot je alles goed hebt. Want het gaat erom dat jij er wat van leert. Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis. Deze Free Learning module is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt en die te maken kan krijgen met agressie van cliënten, familie of collega’s. https://www.free-learning.nl/modules/omgaan-met-agressie/start.html

Meer informatie

E-Learning: Empowerment Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Aangeboden door: Humanitas Empowerment, deze training is ontwikkeld door de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je hoe je iemand helpt om zelf, vanuit zelfvertrouwen en met eigen kracht, iets aan de situatie te veranderen.

Meer informatie

E-Learning: Grenzen stellen Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Aangeboden door: Humanitas Deze training is ontwikkelde door de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen vanuit eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? En wil je meer weten over het bewaken van je grenzen? In deze training leer je hoe je jouw eigen grenzen kunt herkennen en aangeven.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Humanitas Deze training is ontwikkeld en ter beschikking gesteld door Humanitas. Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisaties. Die vrijwilligers van Humanitas helpen mensen op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training bieden we je handvatten aan die je kunnen helpen in de omgang met emoties van de hulpvrager. Het omgaan met agressie wordt niet behandeld in deze training, aangezien dit specifieke kennis en vaardigheden vraagt

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Sensitiviteit voor diversiteit, je werkt in een super diverse stad en je hebt als vrijwilliger of beroepskracht te maken met mensen uit verschillende bevolkingsgroepen, leefstijlen, culturen, religies enzovoort. We verschillen onderling van elkaar, we zijn jong, oud, man, vrouw, hetero, lesbienne, homo, transgender om maar een paar verschillen te noemen. Allemaal gelijkwaardig, allemaal anders! De samenleving wordt sterker a;s alle talenten worden benut en iedereen naar eigen vermogen meedoet ongeacht afkomst, kleur etniciteit, seksueel voorkeur of beperking. * Wat kun je doen om normen en waarden van anderen te herkennen? * Hoe kun je op een sensitieve manier omgaan met diversiteit?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Inspirerend leiderschap, deze uitspraak vormt de basis van deze e-learning. Als je op affectieve manier leiding wil geven aan de vrijwilligers in jouw organisatie is een goede dosis zelfkennis onontbeerlijk. * Heb je helder voor ogen wat je wilt bereiken en heb jij sturing over je eigen leven? * Wat boeit jou als individu werkelijk, wat inspireert je en wat geeft je voldoening? * Hoe kun je anderen helpen zichzelf te ontplooien

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Werk maken van competenties, In de e-learning "Een goede start" heb je kunnen zien zien hoe je op basis van motivatie , talenten en kwaliteiten kunt zorgen voor een goede match: de juiste vrijwilliger op de juiste plek. In deze e-learning gaan we dieper in op competentie management: het herkennen, benutten en ontwikkelen van de competenties van vrijwilligers om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. * Welke competenties heeft jouw organisatie nodig en heb je de juiste competenties in huis? * Hoe begeleid je vrijwilligers bij het ontwikkelen van hun competenties?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Sociale veiligheid, in onze samenleving komt ongewenst gedrag voor. Ook bij organisaties waar vrijwilligers werken kan ongewenst gedrag voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan agressie, geweld, (seksuele) intimidatie. Daarom is het belangrijk dat organisaties aandacht besteden aan sociale veiligheid. * Wat is sociale veiligheid? * Welke gebieden hebben betrekking op sociale veiligheid? * Hoe kun je aandacht hebben voor sociale veiligheid in jouw organisatie?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Coachend begeleiden, werken met vrijwilligers is leuk en boeiend. Je hebt met veel verschillende mensen te maken, ieder vanuit zijn eigen motivatie en betrokkenheid. Een goede begeleiding help om vrijwilligers gemotiveerd en enthousiast te houden. Begeleiden is altijd maatwerk: de ene vrijwilliger heeft meer behoefte aan begeleiding dan de andere. Ook zal de manier waarop je begeleiding geeft nogal per persoon kunnen verschillen. * Wat zijn kenmerken van coachend begeleiden? * Wanneer ben je een goede coach * Hoe kun je maatwerk leveren in je manier van begeleiden?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Een goede start, Je hebt een nieuwe vrijwilliger weten te boeien : hij of zij wil zich graag voor je organisatie inzetten. Gefeliciteerd! * Hoe zorg je voor een goede match bij de selectie? * Hoe voorkom je teleurstellingen omdat ofwel de organisatie ofwel de vrijwilliger andere verwachtingen heeft? * Hoe zorg je voor een goed begin voor je vrijwilliger?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Op zoek naar nieuwe vrijwilligers.. * Waarom zou iemand kiezen om in jouw organisatie vrijwilliger te worden? * Wat wi je graag als organisatie uitstralen en klopt dit ook met de werkelijkheid? * Hoe vind en werf je eigenlijk nieuwe vrijwilligers?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP In de serie "Managen van een vrijwilligersorganisatie"heb je in de e-learnings "Een organisatie starten" en "Een helder beleid" het een en ander kunnen bestuderen rondom het penningmeesterschap. In deze e-learning gaan we wat dieper op de inhoud van deze functie in. * Wat zijn de verantwoordelijkheden van de penningmeester? * Hoe stel je een begroting op? * En hoe een jaarrekening? * Hoe verzorg ik de verantwoording naar de leden? * Wat moet je aan de belastingdienst afdragen?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Je hebt een vrijwilligersorganisatie opgericht. Je hebt hierbij gekozen voor een rechtsvorm die aansluit bij het doel van de organisatie. Het bestuur is geformeerd. Nu wil je uiteraard plannen maken. Een beleidsplan geeft richting om deze plannen concreet te maken. Daarbij zijn financiën en groot belang. Er zijn middelen die je kunt inzetten om de uitgaven te beperken. in deze module beantwoorden we de volgende vragen. * Wat zijn bouwstenen voor het ontwikkelen van een beleidsplan? * Hoe ontwikkel je een helder beleid en welke communicatiemiddelen gebruik je? * Op welke manieren kun je financiering vinden voor je plannen.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Een vrijwilligersorganisatie op poten zetten is geen eenvoudige opgave. Bestuurslid zijn is vaak niet de meest gewilde functie: er komt soms meer op je af dan je aanvankelijk had gedacht en als iets niet goed gaat, wordt vaak als eerste naar het bestuur gewezen. Aan de andere kant kun je heel veel bereiken mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan zoals goed bestuur en heldere afspraken. * Waar moet je rekening mee houden als je een organisatie start? * Wat zijn taken en verantwoordelijkheden van de bestuursleden? * Wat zijn randvoorwaarden voor het werken met vrijwilligers?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Je wilt aan de slag als maatje, leuk! Als maatje ben je één-op-één gekoppeld aan iemand die voor een bepaalde tijd een extra steuntje in de rug nodig heeft op een bepaald gebied. Wat je ook doet: persoonlijk contact staat voorop. Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om te bepalen waar precies grenzen liggen in dit contact. Daarnaast is het van belang dat je een goede gesprekspartner bent. * Hoe bepaal ik de juiste verhouding tussen afstand en nabijheid? * Hoe kan ik een goede gesprekspartner zijn?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Free Learning Welkom bij deze Free Learning module ‘Niet zichtbare beperkingen’. Door het doen van deze Free Learning Module kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Humanitas Deze training is ontwikkeld door de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen vanuit eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je hoe je een versterkend gesprek kunt voeren door middel van een dialoog. https://www.humanitas.nl/elearning/de-kracht-van-een-goed-gesprek/story_html5.html

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: PEP Als maatje kun jij het verschil maken! Als vrijwilliger ben je één-op-één gekoppeld aan iemand die voor een bepaalde tijd een extra steuntje in de rug nodig heeft op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld met betrekking tot inburgeren, Het structureren van de dag, het voeren van de administratie of het verwerken van een nare gebeurtenis of ziekte. * Kan iedereen maatje worden? * Wat houdt 'maatje zijn' in? * Waar kan ik maatje worden?

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Samen dementie vriendelijk In maximaal 15 minuten leer je dementie herkennen en er goed mee omgaan. Na het invullen van je gegevens start de training direct. Na afloop ontvang je eenmalig een mail met aanvullende tips en inspiratie.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Voor Elkaar | Sport Goed dat je deze e-learning doet! In deze e-learning leer je hoe je op een verantwoorde manier alcohol schenkt. Je leert welke regels hierbij horen, en je krijgt praktische tips die je gelijk kunt toepassen. Zo heb jij het goed voor elkaar!

Meer informatie

E-Learning: Discriminatie Vrijwillige inzet

Meerdere wijken

Aangeboden door: Centrum veilig sport Discriminatie. Wat kan jij doen als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon op het moment dat je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie en wat kan je doen om dit te voorkomen? Welke vormen van discriminatie zijn er eigenlijk?

Meer informatie

Meerdere wijken

Ondervoeding bij ouderen komt veel voor en mensen zoals jij kunnen daar iets in betekenen. Allereerst door beter te snappen wat ondervoeding is en waar het door wordt veroorzaakt. Maar ook door ondervoeding te herkennen en ouderen op verschillende manieren te stimuleren om voldoende en gezond te eten.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Kennisrijk Landschap Overijssel Veilig buiten werken staat niet gelijk aan het ontbreken van gevaar, maar aan het bewust nemen van aanvaardbare risico’s. Dat is een hele mond vol, maar het gaat erom dat je je bewust bent van risico’s. In deze module leg je een basis zodat je jouw werk veilig uit kunt voeren.

Meer informatie

Meerdere wijken

Aangeboden door: Pep In deze module sta jij centraal: Je gaat op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, naar datgene waar je goed in bent en waar je passie ligt. Want ieder mens heeft talenten! - Maak jij hier voldoende gebruik van? - Wat kun je hiermee betekenen voor je gezin, de buurt. de samenleving - Is vrijwilligerswerk misschien iet voor jou? - Of kies je voor een andere manier om jezelf verder te ontwikkelen?

Meer informatie