SafeWings is een stichting die vanuit een droom tot stand gekomen is. Een droom van twee gezinnen met pleegkinderen, die voor elkaar steeds meer begonnen te betekenen als het ging om te helpen bij de zorg die een pleegkind voor een pleeggezin meebrengt. Twee families die de ervaringen omgezet hebben in een organisatie die pleeggezinnen helpt bij de uitdagingen waar ze soms voor komen te staan. Weten dat je niet alleen staat maar met elkaar aan de slag kunt.


Alle organisatie kenmerken

Activiteiten
Begeleiding van personen
Creatief met handen
Educatie
Iets met sport
Organiseren
Beschikbaarheid
Zaterdag
Doelgroepen
-
Duur werkzaamheden
Projectmatig
Structureel
Motivatie
Bijdragen aan samenleving
Jezelf ontwikkelen
Leuk
Mensen ontmoeten
Opleiding
Basis/voortgezetonderwijs
Rijbewijs
Nee, geen rijbewijs
Sector
Hulpverlening en zorg
Jeugd
Wijken
Hendrik Ido Ambacht - Hendrik Ido Ambacht
Overige - Regio

Aanbod van Stichting Safewings

Regio

SafeWings is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die als dagverantwoordelijke de activiteiten voor pleegkinderen in Barendrecht kan leiden. Je begeleidt de activiteit, stuurt de activiteitenbegeleiders aan, bewaakt de veiligheid en zorgt voor de naleving van het beleid van SafeWings rond de pleegkinderactiviteiten. Je kunt goed een team van vrijwilligers aansturen, je kan goed met kinderen omgaan en je bent bereid om, in overleg, 1 zaterdag per maand van 9.00 tot 16.00 uur actief te zijn, 10 keer per jaar. Daarnaast ben je bereid om indien nodig, een dagdeel mee te helpen met de voorbereidingen. Je houdt ervan om pleegkinderen te begeleiden met tuinwerkzaamheden, knutselen, sporten, koken, spelletjes e.d. In deze activiteiten hoef je zelf niet geweldig goed te zijn. Wij vinden het wel belangrijk dat je oog hebt voor kinderen, groepsdynamiek en dat je in staat bent om pedagogisch te handelen.

Meer informatie

Meerdere wijken

Heb je een warm hart en affiniteit met (pleeg)kinderen? Hou je van aanpakken en dollen? Dan pas je prima bij pleegkinderen en bij SafeWings. SafeWings zoekt enthousiaste vrijwilligers die 1 keer per maand de zaterdagactiviteiten voor pleegkinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar kunnen begeleiden. De zaterdagactiviteiten zijn van 9.30 tot 15.30 uur en vinden plaats in Barendrecht en Hendrik Ido Ambacht. Per 2 pleegkinderen is er 1 vrijwilliger. De activiteiten variƫren van sport- en spelletjesdagen en creatieve activiteiten tot dieren- en speeltuinbezoek en werken op de boerderij. Plezier, contact en creativiteit staan centraal, er wordt niet therapeutisch gewerkt.

Meer informatie