Drechtmatcht: vrijwilligerswerk wat écht bij jou past

Je weet dat je vrijwilligerswerk wilt doen, maar wat past er nu goed bij je? Het aanbod vrijwilligerswerk is groot en dat maakt de keuze lastig. Misschien wil je ook wel weten welke organisaties, activiteiten of trainingen er bij je passen.

Drechtmatcht helpt je hierbij! Wij testen niet wat voor soort vrijwilliger je bent, maar matchen jouw voorkeuren met de voorkeuren van organisaties. Je ziet dus heel praktisch direct de vacatures, organisaties, activiteiten en trainingen die bij jouw voorkeuren passen!

Hoe werkt het?

  1. Je kunt eenvoudig beginnen door rechtsboven in het scherm op de button 'Login of meld je aan!' te klikken. Meld je aan als vrijwilliger.
  2. Als je je voor de eerste keer aanmeldt krijg je vanzelf enkele vragen op het scherm te zien waarmee je je voorkeuren kunt opgeven. Klik onder op de pagina op de button 'Gereed, ga naar mijn matches'.
  3. Klaar! Het aanbod aan vrijwillige vacatures, trainingen en mogelijk passende organisaties wordt nu gesorteerd op basis van dezelfde voorkeuren als die jij hebt opgegeven. Het aantal matches staat rechtsboven bij het aanbod.
  4. Klik op de vacature om de details te bekijken én om direct te reageren.

Als je je voorkeuren wilt aanpassen klik je rechtsboven in het scherm op de button 'Mijn interesses aanpassen'.

Organisaties reageren meestal redelijk snel. Mocht je na twee weken geen reactie van een organisatie hebben gehad, neem dan even contact met ons op.Sharmila Soekhram

Sharmila is bemiddelaar en adviseur vrijwillige inzet bij De Buitenwacht in Dordrecht. Ze weet wat er in de stad speelt en verbindt organisaties en vrijwilligers. Wil je Sharmila of een van haar collega's spreken om te kijken welk soort vrijwilligerswerk er bij jou past? Mail dan naar matchmaker@buitenwachtdordrecht.nl. Voor vragen over het gebruik van Drechtmatcht kun je ook een Whats-app bericht sturen naar 06 - 41 10 70 86 of de voicemail inspreken.