Vrijwilligerswerk   Trainingen en agenda   Vrijwilligerspoule   #Coronahulp   Wat past bij mij?  

Drecht Matcht #Coronahulp

Heb je tijd en zin om je (tijdelijk) in te zetten voor ouderen of andere mensen met een hulpvraag? Of heb je een hulpvraag? Laat het hier weten en meld je aan! Medewerkers van De Buitenwacht Dordrecht nemen vervolgens contact met je op om een veilige en passende match te waarborgen.

Wat als je het moeilijk vindt om iemand geld mee te geven voor boodschappen, of geld aan te nemen? Laten we zoveel mogelijk uitgaan van vertrouwen in de toch al zware tijden.

Hier enkele tips die kunnen helpen:

  • Doe niet te veel boodschappen tegelijk zodat het om kleine bedragen gaat.
  • Geef NOOIT een pinpas met pincode mee. Heb je geen cash in huis vraag dan een familielid of een huisvriend om te pinnen en dan in kleine briefjes (geen € 50 of meer).
  • Vertrouw je het toch niet helemaal vraag of de persoon een onderpand achterlaat (huissleutels bijvoorbeeld)
  • Als de welzijnsinstelling zou je een online bestelling kunnen doen en te betalen. De vrijwilliger haalt de boodschappen op en brengt deze. Dan stuurt de welzijnsinstelling een factuur naar cliënt.
En dan nog dit:
  • Heb je een klacht, geef die aan ons door.
  • Wij hebben contactgegevens en kunnen wellicht bemiddelen.
  • We kunnen iemand op een zwarte lijst plaatsen zodat dit in ieder geval niet opnieuw kan voorkomen.
Er is altijd een zeker risico, dat is er ook als je voor je buren boodschappen doet….


Drecht Matcht #coronahulp is een gezamenlijk initiatief van de Verenigde Senioren Partij Dordrecht en De Buitenwacht Dordrecht en is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Oranjefonds.


Schrijf je hier in als je hulp nodig hebt of hulp wilt aanbieden.

Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de #Coronahulp actie. Na deze actie worden deze gegevens verwijderd.