Nationaal Onderwijsmuseum

Dordrecht

museum - het tonen en laten ervaren van onderwijs door de jaren heen


Aanbod van Nationaal Onderwijsmuseum

alle wijken

Leuke en enthousiaste collega’s die op vrijwillige basis onze museumtuin willen verzorgen. Mensen met groene vingers of veel belangstelling voor tuinieren, die niet bang zijn voor vuile handen en het leuk vinden om regelmatig met de voeten in de aarde te staan. Voel je je aangesproken en kan jij daarnaast voorzichtig en netjes te werk gaan, dan verwelkomen wij je graag in het Nationaal Onderwijsmuseum. Als vrijwilliger onderhoud je regelmatig de buitenruimte, houd je toezicht op de tuin en naleving van de huisregels, verzorg je de planten d.m.v. water geven en licht snoeiwerk, houd je de tuin vrij van onkruid en gras, verstrek je eventueel informatie aan gasten. Je hebt in deze functie niet direct veel contact met bezoekers, maar we verwachten dat je des te meer contact met onze ‘buren’ zult hebben. In de zomermaanden zullen de bezoekers van het museum natuurlijk graag op het terras zitten. Daarnaast werk je ook met collega’s samen en is het belangrijk dat je beschikt over goede sociale vaardigheden. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. Herken je jezelf in dit profiel en zoek je nog een mooie tijdsbesteding op een bijzondere plek? Reageer op deze oproep want we maken graag kennis met je!

Meer informatie

alle wijken

Wij zoeken leuke, enthousiaste collega’s die op vrijwillige basis ons horecateam willen versterken. Voor Museumcafé De Holland zoeken wij gastvrije, representatieve mensen van verschillende leeftijden. Flexibiliteit in het vervullen van taken wordt op prijs gesteld, want met zijn allen maken we er één mooi geheel van. Als vrijwilliger voor de horeca assisteer je bij activiteiten en evenementen van het museum, bij groepsbezoeken e.d., assisteer je bij het gereedmaken van ruimtes voor bijeenkomsten, workshops, ontvangsten e.d., verricht je eenvoudige horecawerkzaamheden bij museumactiviteiten en evenementen, verricht je lichte en eenvoudige opruim- en schoonmaakwerkzaamheden na afloop van de bijeenkomst. Je hebt direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen en bent representatief. We vinden het belangrijk dat je vriendelijk en gastvrij bent en graag een praatje maakt met de bezoekers. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bij voorkeur 1 dagdeel per maand in het weekend. We stellen alle hulp zeer op prijs, en nemen daarom ook de tijd om je in te werken. Openingstijden Museumcafé De Holland maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Meer informatie

alle wijken

Wij zoeken leuke enthousiaste collega’s die op vrijwillige basis ons receptieteam willen versterken. Daarnaast zijn mensen met interesse of talent voor onderwijs en geschiedenis ook welkom als vrijwilliger. Flexibiliteit in het vervullen van taken wordt op prijs gesteld, want met zijn allen maken we er één mooi geheel van. Als vrijwilliger bij de receptie ontvang je bezoekers bij de balie en verricht je de benodigde kassahandelingen, verstrek je informatie aan de bezoekers bij de receptie, houd je toezicht in het museum op naleving van de huisregels, treed je (na een training) op bij calamiteiten. Je hebt direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen en bent representatief. Aantal uren in overleg, maar je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bij voorkeur 1 dagdeel per maand in het weekend.

Meer informatie